Synsepalum
Over Synsepalum
Mirakelbes, vorm, kruiden, geschiedenis, historie, naamgeving, etymologie, afkomst, gebruik,
Uit b-and-t-world-seeds.com
Naam, etymologie.
Synsepalum dulcificum Daniell, (Synsepalum is een ander woord voor zintuig en of zenuw, dulcificum zou een soort van voor de gek houden kunnen zijn) (Sideroxylon dulcificum)
Groeit meestal 3m en geeft twee oogsten per jaar op het eind van het regenseizoen.
Altijdgroen en geeft witte bloemen en kleine rode bessen.
Het is een plant die voor het eerst beschreven is door een onderzoeker Des Marchais in 1725 tijdens een excursie in W. Afrika. Marchais noteerde dat de inwoners de bessen plukten en ze kauwden voor maaltijden. Als het vlezige deel gegeten wordt bindt een protene de smaakpapillen van de tong en zorgt ervoor dat bittere dingen als limoen een betere smaak krijgen. Dat effect duurt een 30 minuten tot 2 uur. Het is geen zoetstof en zijn effect hangt ervan af wat erna gegeten wordt, maar werd gebruikt om medicijnen beter te laten smaken. Wijn, bv. wordt ondrinkbaar omdat ook daar zuren plots zoet worden
De bes is zoet en bevat miraculin.
Doordat ze een protene met een suggestieve naam bevatten (miraculine) en door het feit dat het door de Amerikaanse FDA verboden is als hulpmiddel voor diabetici is het in de USA een ‘hype food.’ Daardoor vind je er vrij veel in blik op het net.
Mirakelbes, Engels miracle fruit plant, miracle berry of magic berry.
Zie verder: volkoomenoudeherbariaenmedisch.nl/ en: volkoomen.nl